00 dagen
00 uren
00 Min
00 Sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 Min
00 Sec

Speed Pedelec Kopen

Een speed pedelec is een elektrische fiets die tot 45km/h kan gaan. In België, als in andere Europese landen, moet een speed pedelec ingeschreven worden met een kentekenplaat. Om een speed pedelec te registreren moet deze voldoen aan een aantal voorwaarden zoals knipperlichten en remlichten. Wilt u de beste speed pedelec kopen tegen de beste prijs? Bekijk hier dan alle opties om een elektrische fiets tot 45km/h aan te schaffen. Vrijblijvende testrit aan huis en gratis verzenden door heel België!

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec, ook wel bekend als een snelle elektrische fiets, is een speciaal soort elektrische fiets die is ontworpen om snelheid te maken. In tegenstelling tot een gewone elektrische fiets, kan een speed pedelec tot 45 km/uur gaan en is daarom ook geregistreerd als bromfiets.

Net als een gewone elektrische fiets heeft een speed pedelec een elektromotor die wordt aangedreven door een accu. De motor geeft extra ondersteuning aan de fietser wanneer hij of zij trapt, wat het fietsen gemakkelijker maakt, vooral op heuvelachtig terrein.

Een speed pedelec is echter niet alleen geschikt voor heuvelachtig terrein, maar ook voor mensen die snelheid willen maken op de fiets. De motor kan de fietser ondersteuning geven tot een snelheid van 45 km/uur, wat betekent dat het een snelle en efficiënte manier is om te reizen, zonder te hoeven zweten of moe te worden.

Er zijn echter enkele beperkingen aan het gebruik van een speed pedelec. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om op de fietspaden te rijden, maar moet men op de rijbaan rijden. Ook is het verplicht om een helm te dragen tijdens het rijden op een speed pedelec.

Ondanks deze beperkingen zijn speed pedelecs een populaire keuze onder mensen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om zich te verplaatsen. Ze zijn zeer geschikt voor mensen die vaak lange afstanden moeten afleggen en willen besparen op benzinekosten, of voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke vervoersoptie.

Wat kost een speed pedelec?

Het kostenplaatje van een speed pedelec kan sterk variëren, afhankelijk van het merk, het model en de specificaties van de fiets. Er zijn budgetvriendelijke opties beschikbaar voor rond de €1.800, maar er zijn ook high-end modellen die tot wel €5.000 kosten. Bij Van Sprint heeft u al een speed pedelec vanaf € 1.769,-. Binnen elk budget kunnen wij u dus een passende speed pedelec aanbieden.

Een van de belangrijkste factoren die de prijs van een speed pedelec beïnvloeden, is de kwaliteit van de elektromotor en de accu. Hoogwaardige motoren en accu's zullen over het algemeen duurder zijn, maar bieden vaak een langere levensduur en een betere prestatie. Het is daarom belangrijk om te overwegen wat voor u het belangrijkste is: een lagere aanschafprijs of een langere levensduur en betere prestaties.

Daarnaast kan de prijs van een speed pedelec ook beïnvloed worden door het aantal versnellingen, het frame materiaal, de wielmaat en de accessoires die zijn inbegrepen. Bijvoorbeeld, een fiets met een carbon frame zal duurder zijn dan een fiets met een aluminium frame, en een fiets met veel versnellingen zal duurder zijn dan een fiets met minder versnellingen.

Het is daarom belangrijk om uw budget te bepalen en te overwegen wat voor u belangrijk is voordat u een speed pedelec koopt. Door verschillende modellen te vergelijken en naar de specificaties te kijken, kunt u de beste keuze maken voor uw behoeften en budget.

Wat zijn de regels in België voor een speed pedelec?

In België zijn er specifieke regels waaraan een speed pedelec moet voldoen om legaal te zijn. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Registratie: Een speed pedelec moet geregistreerd zijn als bromfiets en moet voldoen aan de Europese normen voor bromfietsen. Dit betekent dat de fiets moet voldoen aan specifieke eisen voor de verlichting, het geluid en de uitstoot.
 2. Helmplicht: Het is verplicht om een helm te dragen tijdens het rijden op een speed pedelec.
 3. Rijverbod: Het is verboden om op de fietspaden te rijden met een speed pedelec. In plaats daarvan moet men op de rijbaan rijden, of op een speciaal aangewezen pad voor bromfietsen.
 4. Leeftijdsgrens: Er is een leeftijdsgrens van 16 jaar voor het rijden op een speed pedelec. Men moet ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 5. Verzekering: Het is verplicht om een verzekering te hebben voor een speed pedelec, net zoals voor een auto of motor.

Het is belangrijk om deze regels na te leven om te voorkomen dat u een boete krijgt en om uw veiligheid en die van anderen te waarborgen. Het is ook verstandig om u te houden aan de verkeersregels en om altijd attent te blijven op de weg wanneer u op een speed pedelec rijdt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een speed pedelec?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar u op moet letten bij het kopen van een speed pedelec:

 1. Kwaliteit van de elektromotor en accu: De kwaliteit van de elektromotor en accu is belangrijk omdat ze bepalend zijn voor de prestaties en levensduur van de fiets. Kies voor een fiets met een krachtige en betrouwbare motor en een hoogwaardige accu.
 2. Aantal versnellingen: Het aantal versnellingen bepaalt hoe gemakkelijk u de fiets kunt berijden op heuvelachtig terrein. Kies voor een fiets met voldoende versnellingen om u te helpen bergop te komen.
 3. Frame materiaal: Het frame materiaal bepaalt hoe licht en sterk de fiets is. Kies voor een fiets met een licht, sterk en duurzaam frame materiaal, zoals carbon of aluminium.
 4. Wielmaat: De wielmaat bepaalt hoe gemakkelijk de fiets te manoeuvreren is. Kies voor een fiets met een geschikte wielmaat voor uw behoeften en rijstijl.
 5. Accessoires: Kijk of de fiets wordt geleverd met accessoires die voor u belangrijk zijn, zoals een fietstas, verlichting of een slot.
 6. Prijs: Bepaal uw budget en kijk naar de verschillende modellen en prijzen om de beste fiets te vinden voor uw behoeften en budget.

Het is belangrijk om deze punten in gedachten te houden bij het kopen van een speed pedelec, om ervoor te zorgen dat u een fiets kiest die aan al uw behoeften voldoet. Door verschillende modellen te vergelijken en naar de specificaties te kijken, kunt u de beste keuze maken voor uw behoeften en budget.

Wat is de actieradius van een speed pedelec?

De actieradius van een speed pedelec is de afstand die de fiets kan afleggen voordat de accu leeg is. De actieradius kan sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het merk, het model, de kwaliteit van de accu en de rijstijl van de gebruiker.

Over het algemeen kan een speed pedelec een actieradius hebben van ongeveer 50 tot 150 kilometer, afhankelijk van deze factoren. Dit betekent dat de fiets in staat is om lange afstanden af te leggen voordat de accu opgeladen moet worden.

Er zijn echter enkele manieren om de actieradius van een speed pedelec te verlengen. Zo kan het helpen om de fiets op een lagere stand te zetten als u bergop fietst, omdat de motor dan minder kracht nodig heeft om de fiets te ondersteunen. Ook kan het helpen om zwaardere spullen niet op de fiets te vervoeren, omdat dit de accu extra belast.

Het is belangrijk om rekening te houden met de actieradius van een speed pedelec als u op lange afstanden wilt reizen. Als u vaak lange afstanden zult reizen, is het dus erg verstandig om bij de aankoop van een speed pedelec rekening te houden met de actieradius. Zorg ervoor dat u voldoende tijd hebt om de accu op te laden voordat u weer op pad gaat, of neem extra accu's mee als u lange afstanden wilt afleggen.

Online speed pedelec kopen bij Van Sprint

Hebben wij uw interesse gewekt? In onze webshop vindt u alle soorten en maten aan elektrische fietsen. Zo bieden wij voor elke toepassing en voor elke wens een speed pedelec op maat. Als u online uw speed pedelec bestelt, zal deze snel bij u thuis worden geleverd. Wij kunnen alle producten namelijk direct uit voorraad leveren. Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over welke speed pedelec het beste aansluit op uw wensen.