Lichte Elektrische Fiets

Elektrische fiets onder 20 kg

Een elektrische fiets van minder dan 20 kg wordt als vuistregel beschouwd als een lichte elektrische fiets. Alle e bikes die u hier vindt zijn daarom ook minder dan 20kg. Er is nog steeds een grote variatie in deze categorie, want er zijn e bikes die net 20kg wegen en er zijn e bikes die slechts 13kg wegen. Met een e bike die minder dan 20kg weegt zouden de meeste mensen ze wel moeten kunnen oppakken, zeker als u de accu verwijdert om hem nog lichter te maken. De elektrische kinderfietsen die wij aanbieden wegen ook minder dan 20kg, wat het voor kinderen makkelijker maakt om hun fiets met de hand te dragen of zelfs de trap mee op te lopen als dat nodig is.

 

Gewicht van een elektrische fiets

Wat weegt een elektrische fiets?Het gewicht van een elektrische fiets ligt vaak rond de 25 kilo en het gewicht wordt voornamelijk bepaald door het gewicht van de accu en motor. Deze twee onderdelen maken een elektrische fiets zwaarder dan een niet-elektrische fiets. Daarom is het vinden van een lichtgewicht e bike geen makkelijke opgave. Het goede nieuws is dat het gewicht van een elektrische fiets altijd inclusief accu wordt opgegeven op onze site, maar dat de accu meestal kan worden verwijderd. Dit maakt de fiets meteen enkele kilo's lichter, afhankelijk van de accu. Bovendien worden de accu- en motortechnologieën voortdurend verbeterd, waardoor het gewicht van een elektrische fiets in de loop der tijd steeds dichter bij dat van een niet-elektrische fiets komt.

 

Lichtgewicht elektrische vouwfiets

Als u op zoek bent naar een lichtgewicht elektrische vouwfiets dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met verschillende opties voor een lichtgewicht elektrische vouwfiets, kunt u de fiets kiezen die het beste bij u past. Een populaire optie is de Legend Monza vouwfiets vanwege zijn compacte formaat en geïntegreerde ebikemotion systeem. De Monza weegt slechts 19kg inclusief accu en als u de accu eruit haalt daalt het gewicht meteen met een paar kilo. Met het inklapbare stuur vouwt u de hele fiets op tot een compact formaat welke u altijd en overal gemakkelijk met u mee kunt nemen.

 

Ultra lichtgewicht elektrische fiets

Voor een ultralichte elektrische fiets die dichter bij de 10kg zit in plaats van 20kg hebben we ook verschillende opties. De Coh&Co Erik Urban electric weegt bijvoorbeeld rond de 13kg inclusief accu. Deze fiets kunt u gemakkelijk overal mee naar toe nemen en ook de trap op. Er zijn ook enkele elektrische vouwfietsen die in de buurt van de 10kg komen, zoals sommige EOVOLT modellen. Kortom, de elektrische fiets met laagste gewicht vind u bij VanSprint!